Leírás
„Az Auguszt krémes édesapám találmánya, és az a különlegessége, hogy málna vagy ribizlilekvárral készül, ami jó savanykás, és jól illik ahhoz az édes fondanthoz, ami van rajta, illetve a sárga krémhez és a tejszínhez. Több, mint harminc éve ilyen formában áruljuk az Auguszt krémest.
Megfőzni a krémest elég komoly fizikai munka. A tejet fel kell főzni, és utána a liszttel, cukorral, tojással állandó kavargatással fel kell forrósítani, hogy a lisztben levő keményítő elfolyósodjon, különben utána hiába keverjük bele a tojásfehérjét, elfolyik. Figyelni kell, hogy amikor a liszt összekapja és kellően sűrű, akkor még nincs kész. Meg kell várni, hogy kifényesedjen, és akkor mehet bele a se nem folyós, se nem puha tojásfehérje. Az az ideális, ha a két összekeverendő massza egyforma halmazállapotú, mert így tökéletesen össze lehet őket keverni. A krémesben a lapoknak ropogósnak és levelesnek kell lenniük, a krém pedig akkor jó, ha kicsit rezgő, de azért megáll. 8-10 foknál hidegebb hűtőben vétek hűteni.”
(Auguszt József)
Értékelések
Még nincsenek értékelések.