A család

„…Az Auguszt családba születni nem kiváltság, hanem felelősség….”

A család

„…Ennek a történetnek még nincs vége: íródik és alakul napról napra, és ennek a folyamatnak az e sorokat olvasó kedves vendégek is aktív részesei….”

A család

Az Auguszt családba születni nem kiváltság, hanem felelősség: a legfiatalabb családtagok sem maradnak ki a munkából – a konyhában mozogva, első kézből leshetik el a cukrászmesterség fortélyait.

Az ötödik generációt hárman képviselik: Olivér Emánuel, József első házasságából született fia, és Ibolyával közös lányaik, Apollónia Anna és Antónia Abigél.

Olivér dédapjához hasonlóan külföldi tanulmányai után először a művészetek mellett kötelezte el magát, de filmes karrierje folytatásaként a Káli-medencében, egy szezonálisan működő étterem megvalósításában találta meg a családalapításhoz szükséges stabilitást, ahol a minőségi ételek és italok mellett filmklub és kortárs kiállítótér is helyet kapott. Egy kisfiú édesapja, aki a családban hagyományos Elek, Elemér és József nevek kezdőbetűit viszi tovább: Edvárd Jonatán.

Anna Apollónia és Antónia Abigél még középiskolások, de az iskolai szünetekben sok időt töltenek a szüleik által vezetett Fény utcai üzletben, és szívesen segítenek a vendégek kiszolgálásában.

Korai lenne megjósolni, ki veszi át végül az üzlet vezetését, de mindhárman örömmel viselik az Auguszt nevet és büszkék arra, amit felmenőik a magyar cukrászszakma alakulásához 150 éven keresztül hozzátettek.

Auguszt József

Auguszt József vagyok, az Auguszt – dinasztia negyedik generációjának férfi leszármazottja. Feleségemmel, Ibolyával, egy 150 évre és 4 generációra visszanyúló történetet írunk tovább Fény utcában található cukrászdánkban, mely 1957 óta ápolja a magyar cukrászmesterség hagyományait Buda szívében.

150 év hosszú idő, történelmileg is nagy jelentőséggel bír, a családunk által felhalmozott cukrász szaktudás pedig olyan örökség, amelynek életben tartása és folyamatos tökéletesítése kiemelt szerepet játszik az életünkben. Törekszünk arra, hogy varázslatos ízkülönlegességekkel édesítsük meg vendégeink életét – legyen szó bármilyen alkalomról, a minőség és az élmény örök. Hiszünk benne, hogy felejthetetlen ízekkel és szeretetünkkel a hétköznapokat is valódi ünnepekké varázsolhatjuk a hozzánk betérők számára.

A hagyományok őrzésén, továbbfejlesztésén túl munkatársaink, a cukrászok, a kiszolgáló személyzet is fontos szerepet játszik mindennapjainkban – az itt tevékenykedők többségükben 20-40 éves múlttal állnak helyt a családdal együtt a napi teendőkben. A kitartás, a hosszú távú együttműködés hívei vagyunk, azon dolgozunk, hogy a cukrászdából egyúttal szellemi környezetet is teremtsünk, kollégáink pedig a sajátjuknak tekintsék a helyet – átvegyék a cukrászdinasztia által képviselt szellemiséget.

A legfárasztóbb hétköznapokban sem feledkezünk meg soha édesapám, Auguszt Elemér által meghonosított alapelvünkről, mely szerint “a mosoly minden kávé mellé jár”.

Auguszt Ibolya

Auguszt Ibolya

Az Auguszt-dinasztia történetét négy generáció óta egy-egy házaspár közös munkája alakítja a minőségi cukrászat iránti elkötelezettség jegyében. Augusztné Szőcs Ibolya vagyok, és több, mint 20 éve vagyok részese ennek a filozófiának férjem, József oldalán.

Süteményeink titka a másfél évszázad alatt felhalmozott tudás mellett a szakértő mozdulatok, a precíz arányok és a legmagasabb minőségű, kiváló alapanyagok használatában keresendő. Üzleti sikerünk pedig a munkánk felé tanúsított alázat és a vendégeink iránti szeretet párosításának eredménye.

Míg férjem a tradíció letéteményese, én a folyamatos fejlődés motorjaként irányítom az üzletben és a süteménykínálatban megmutatkozó változásokat: munkám eredményeként jött létre 2003-ban az emeleti kávézó, 2009-ben pedig a szezonálisan nyitva tartó kerthelyiség.

Erdélyből származom, így a természetes ízek szerelmeseként cukrászmesterként is a gyümölcsös, könnyű desszertek állnak legközelebb hozzám. Sokat utazom, képzem magam külföldi útjaim során, így kreációimban a nyugati innovációk mellett a keleti ízek és alapanyagok is felbukkannak.

Fontosnak tartom, hogy a hagyományos magyar sütemények mellett mindig jelen legyenek kínálatunkban a nemzetközi trendek alapján megálmodott, új termékek is.

Nagy megtiszteltetés és kitartó munkánk valódi elismerése, hogy rengeteg visszatérő vendégünk van, köztük sok külföldi is, akik viszik jó hírünket a nagyvilágban. Számomra a legnagyobb öröm, ha távozáskor a vendég elégedett és megköszöni a jó kiszolgálást. Aztán pedig visszajön.

Torták

A klasszikus magyar torták különleges értéket hordoznak és a magyar kultúra szerves részét képezik. Cukrászdánkban hagyományos technológiával, a legkiválóbb alapanyagokból, adalékanyagok és mesterséges színezékek nélkül készítjük ezeket a nemzeti kincsnek tekinthető remekműveket: nálunk mindig kapható Dobos, Deák, Spanyol mandula, Feketeerdő, Oroszkrém vagy Marcipán torta, hogy csak a legkeresettebbeket említsük. Legalább ekkora népszerűségnek örvendenek saját kreációink, például a Rozalinda vagy az E80 torta.

ÉDES

Az Auguszt sütemények titka a négy generáció által felhalmozott tudásban és a kiváló alapanyagokban rejlik. A klasszikus sütemények előállításakor a kézi munka, a mindenre kiterjedő figyelem, az alkotórészek megfelelő hőmérséklete és számtalan apróság is fontos szerepet játszik, amely meghatározza a végeredmény minőségét. Nálunk újra felfedezhetik ezeket a csodás ízeket, melyeket kimagasló minőségben, a legkiválóbb alapanyagok felhasználásával készítünk. Az aktuális trendek által ihletett termékeket is hasonló színvonalon alkotjuk meg.

SÓS

Az Auguszt sütemények titka a négy generáció által felhalmozott tudásban és a kiváló alapanyagokban rejlik. A klasszikus sütemények előállításakor a kézi munka, a mindenre kiterjedő figyelem, az alkotórészek megfelelő hőmérséklete és számtalan apróság is fontos szerepet játszik, amely meghatározza a végeredmény minőségét. Nálunk újra felfedezhetik ezeket a csodás ízeket, melyeket kimagasló minőségben, a legkiválóbb alapanyagok felhasználásával készítünk. Az aktuális trendek által ihletett termékeket is hasonló színvonalon alkotjuk meg.