Auguszt "titkok"

Az Auguszt titok abban rejlik, hogy a minőségi alapanyagokból készítjük el a süteményeinket, és többnyire – nagyjából nyolcvan százalékban – ezeket a minőségű alapanyagokat mi állítjuk elő. Emellett odafigyelünk arra, hogy mindig a legmagasabb minőségű alapanyagokat vásároljuk meg.

Telente a narancs és a citrom feldolgozása a legfőbb feladatunk. Ezek kitartanak az általunk kiszámolt évig – töltelékként, ízesítőanyagként használjuk fel őket.

A tejszínkészítés az Auguszt egyik legfőbb pillére. A titok itt is az alapanyagokban rejlik: a friss vaj, a friss tej és a vaníliarúd az alapjai a jó minőségű tejszínhabnak.

A meggydíszítés, amiket a süteményeken találunk, szintén az általunk eltett, válogatott meggyszemeket jelenti, a konyakmeggy ízesítését szintén mi csináljuk.

A lekvárokat magunk tesszük el. Mindig odafigyelünk arra, hogy a beérkező gyümölcsöket a lehető leghamarabb feldolgozzuk! A lekvárfőzésnek köszönhetően mennyei gyümölcsös illat árasztja el a cukrászdát, amit nagyon szeretnek a vendégeink.

A nyári feladatok közé tartozik a lekvárfőzés: ilyenkor a meleg időjárás miatt a süteményfogyasztás háttérbe szorul, hangsúlyosabb szerepet kap a fagylalt. A gyümölcsök egy része tehát a fagylaltba kerül, a többit pedig befőzzük, azaz saját magunk készítjük el a gyümölcslekvárokat és a gyümölcspüréket, miközben tart a fagylaltszezon.

Csak minőségi alapanyagokból lehet minőségi süteményt készíteni! Margarint például nem használunk, hűségesen ragaszkodunk a vajhoz. Igyekszünk a legmagasabb zsírtartalmút használni, hiszen ez adja meg a szerkezetét is a tésztának, illetve a krémekben szintén fontos szerepet kap. A burgonya esetében is igyekszünk a lehető legjobb minőséget használni. Egy lisztesebb jellegű burgonyát, a Hópelyhet választjuk a süteményeink elkészítéséhez.

A puncs ízesítést évekre visszamenően a család kísérletezte ki: a rétegenként cukorral és alkohollal lefedett, szezonálisan beérett gyümölcsök ízvilága biztosítja a puncs különleges ízét.

Süteményeinkben mindig az idénynek megfelelő – és kapható – gyümölcsöket használunk. Ezért van az, hogy pl. nyáron más díszítéssel/ízesítéssel készül a …, mint ősszel vagy télen.

………