Auguszt Sajtókarácsony 2017

A „gateau de voyage” útja Párizsból Budapestre

A Fény utcai Auguszt Cukrászdában karácsonykor a hagyományoké, a klasszikus, monarchiabeli süteménykultúráé a főszerep. Auguszt József neve és személye a garancia arra, hogy a cukrászdában kapható édességek összetételükben, ízvilágukban és küllemükben méltók a közel 150 éves cukrászdinasztia hírnevére.

Emellett – ahogy minden évben – most  is készülnek szezonális újdonságok is az ünnepekre. Auguszt Ibolya nemrégiben a neves párizsi cukrászatban, a Bellouet Conseilben járt tanulmányúton, és lesett el új mesterfogásokat Jean-Michel Perruchon mestercukrásztól, emellett inspirációt merített a karácsonyi kínálat színesítéséhez. A könnyed, gyümölcsös pohárdesszertek mellett a szezon újdonsága a „gateau de voyage”, azaz „utazósütemény” lett, melyet díszdobozba csomagolva vihetünk magunkkal, ha vendégségbe, rokonlátogatásra indulunk, de tökéletes ajándék lehet a barátoknak is. Az e célra készült sütemények megújult díszcsomagolást kaptak a dinasztia következő generációját képviselő Auguszt Olivér tervei alapján. A hagyományos narancsszín mellett szerepel a régi címer alapján készült logó és más grafikai elem.

A karácsony előtti hét folyamán az elmaradhatatlan diós és mákos bejgli mellett egy fügés töltelékkel készülő újdonság is helyet kap a pultban. A cukrászda december 24-én délig tart nyitva, majd december 27-e és 31-e között újra várják a vendégeket.

Sajtódélután – videó

Hagyományos desszertek:

  • Diós és mákos bejgli
  • Karácsonyi kuglófok
  • Moszkauer fekete és fehér csokival
  • Csokoládés narancsív
  • Kandírozott narancshéjjal töltött datolya
  • Sós aprósütemények (pogácsák, hasék)
  • Koldustallér, bonbonok és édes aprósütemények
  • Marcipánfigurák
  • Fatörzs
  • Csokis kutya – narancslekvárral töltött csokialagút pirított mandulával díszítve
  • Fűszeres, szirupos birsalma

Szezonális újdonságok:

  • Fahéjas sült almakrém tejszínnel és fehér csokival
  • Gesztenyemousse habcsókkal és kandírozott gesztenyével
  • Citromos-mákos keksz

Utazósütemények:

  • Csokoládés kenyér
  • Trópusi kenyér passion fruittalés kókusszal  (passion fruit = maracuja/passiógyümölcs)
  • Málnás pisztáciakenyér
  • Bejgli

FOTÓK: TÓTH MILÁN / tothmilan.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

H-1024 Budapest, Fény u. 8.      
auguszt@t-online.hu
(+36 1) 316 3817
+36 30 964 4891


 

©Auguszt József Cukrász Kft.

Kapcsolat


H-1024 Budapest, Fény utca 8.      
auguszt@t-online.hu
(+36 1) 316 3817
+36 30 964 4891


Kövessen minket

© Auguszt József Cukrász Kft.
 Minden jog fenntartva! 

Nyitvatartás

Hétfő: Zárva
Kedd: 10:00 - 18:00
Szerda: 10:00 - 18:00
Csütörtök: 10:00 - 18:00
Péntek: 10:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 18:00
Vasárnap: Zárva